Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Özbekistanlı Öğretim Üyeleri Bölümümüzü Ziyaret Ettiler

Özbekistan’da Fergana Devlet Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sharifa ISKANDAROVA, Prof. Dr. Gulbaxor ROZIKOVA ve Hokand Devlet Pedagoji Enstitüsünden Doç. Dr. Dilafruzxon RAXMATULLAYEVA, eğitim-öğretim faaliyetlerini yerinde incelemek, alanlarıyla ilgili ders ve seminerler vermek, taraflar arasında yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere ikili anlaşmalar kapsamında 01-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bölümümüzde bulundular.

Misafir öğretim üyeleri 02 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 11.00’de Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Baydemir ile birlikte Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisini ziyaret ettiler. Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Taşkın ÖZTAŞ tarafından kabul edilen öğretim üyelerine Üniversitemiz hakkında bilgiler verildi. Aynı gün saat 15.00’te ise Dekanlık ziyaret edildi. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver DÜZGÜN tarafından kabul edilen misafir öğretim üyelerine Fakültemiz hakkında bilgi verildi. Her iki ziyarette de taraflar arasında olası iş birliği fırsatları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Misafir öğretim üyeleri Bölümümüzde bulundukları süre zarfınca lisans ve lisansüstü düzeyde derslere katıldılar, alanlarıyla ilgili seminerler verdiler ve Bölümümüz öğretim üyeleriyle ortak çalışmalar yapmak üzere fikir birliğine vardılar. Bölümümüz Akademik Kurulu ve misafir öğretim üyeleri ile birlikte ayrıca bir ortak dış paydaş toplantısı gerçekleştirildi ve burada alınan kararlar imzayla kayıt altına alındı.